Μουσεία

Η Άνδρος φημίζεται για τα πολιτιστικά της δρώμενα. Η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού και πατρίδα πολλών εφοπλιστών, είναι πλούσια σε μουσεία και γκαλερί τέχνης και μερικά από τα σημαντικότερα παρουσιάζονται παρακάτω.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή διοργανώνει κάθε χρόνο μοναδικές εκθέσεις έργων σπουδαίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στο παρελθόν το μουσείο έχει φιλοξενήσει έργα του Picasso, Van Gogh, Toulouse-Lautrec ενώ στην παλαιά πτέρυγα του μουσείου υπάρχει μόνιμη συλλογή με έργα ΤόμπρουΤάκιςΣοφίαςΒάρηΠαπά και άλλων.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2282022444
http://www.moca-andros.gr

Αρχαιολογικό Μουσείο

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1981 με επιμέλεια και δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Στους χώρους του φυλάσσονται ευρήματα από τις ανασκαφές στο νησί, κυρίως από τη Ζαγορά και την Παλαιόπολη. Ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα είναι το θαυμάσιο μαρμάρινο αντίγραφο του Ερμή του Πραξιτέλη, Ελληνιστικής περιόδου.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2282023644
http://odysseus.culture.gr/h/1/eh151.jsp?obj_id=3282

Ίδρυμα Κυδωνιέως

Ίδρυμα Πέτρου & Μαρίκας Κυδωνιέως

Κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως φιλοξενούνται έργα νεότερων δημιουργών όπως ΤσόκληςΤάκιςΨυχοπαίδηςΜποκόρος και άλλοι.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2282024598

https://tinyurl.com/2kascmsj

Καΐριος βιβλιοθήκη

Καΐρειος Βιβλιοθήκη

Η Καΐρειος Βιβλιοθήκη στεγάζεται από το 1988 στην οικία Λεωνίδα και Μίνας Καμπάνη, μετά από δωρεά των κληρονόμων τους. Οι προσπάθειες των υπευθύνων εστιάζονται στη διάσωση της πνευματικής παράδοσης της Άνδρου και την εξύψωση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων μέσα από τη λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων, πολλά από τα οποία ανήκαν στον Θεόφιλο Καΐρη.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2282022262
https://www.kaireios.gr/

Ναυτικό μουσείο

Ναυτικό Μουσείο

Το Ναυτικό Μουσείο της Άνδρου ιδρύθηκε το 1972. Στη συλλογή του περιλαμβάνεται πλούσια συλλογή από μοντέλα πλοίωνναυτικά όργαναναυτικά ημερολόγια και άλλα εκθέματα από τη ναυτική παράδοση του νησιού.

Τηλέφωνο πληροφοριών 2282022275

Μουσείο Ελιάς

Μουσείο Ελιάς

Στεγάζεται σε κτίριο περίπου 400 ετών που λειτουργούσε ως ζωοκίνητο ελαιοτριβείο έως το 1963. Αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής κτιρίων στην Άνδρο και μετατράπηκε σε μουσείο, διατηρώντας όλον τον γνήσιο εξοπλισμό του. Ο επισκέπτης ξεναγείται διαδραστικά στην ιστορία της παραγωγής ελαιολάδου, έρχεται σε επαφή με γεύσεις και παίρνει μέρος σε τμήμα της διαδικασίας παραγωγής του.

Τηλέφωνο πληροφοριών 6932731776
http://www.musioelias.gr/


Περισσότερα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος: https://andros.gr/gr/politismos.html

Προηγούμενο

Φεστιβάλ

Επόμενο

Γαστρονομία

Compare listings

Compare