Τεχνικά χαρακτηριστικά

1. Μπετόν
Οι οπλισμοί κατασκευάζονται σύμφωνα με τη μελέτη του μηχανικού και το μπετόν είναι Β16-20 τυποποιημένο. Η θεμελίωση της οικοδομής γίνεται με την εκσκαφή του εδάφους μέχρι το επίπεδο που επιτρέπει ασφαλή σκυροδέτηση από πλευράς στατικότητας.

2. Τοιχοποϊα
Οι τοίχοι κατασκευάζονται από τούβλα. Οι εξωτερικοί τοίχοι κατασκευάζονται διπλοί με μόνωση πάχους 3 εκ. από διογκωμένη πολυστερίνη. Οι εσωτερικοί τοίχοι είναι μονοί. Οι εξωτερικοί τοίχοι ενισχύονται με σενάζ στο μέσον για να αυξηθεί η στατικότητά τους.

3. Επιχρίσματα
Τα εξωτερικά και εσωτερικά επιχρίσματα των κτιρίων γίνονται τριφτά. Προηγείται η πρώτη στρώση (πιτσίλισμα) η οποία περιέχει 150 χλγ. τσιμέντο και άμμο μεσόκοκκη, η δεύτερη στρώση (λάσπωμα), η οποία πέφτει αφού έχει στεγνώσει εντελώς η πρώτη, περιέχει 350 χγρ. τσιμέντο και η τρίτη στρώση περιέχει 350 χγρ. τσιμέντο λευκό και γίνεται με μαρμαροκονίαμα τριφτό. Το πάχος των επιχρισμάτων είναι συνολικά περίπου 2,5 εκ.

4. Υδραυλική εγκατάσταση

Όλες οι οικίες συνδέονται με το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Η παροχή κρύου νερού κατασκευάζεται με πλαστική σωλήνα Φ22 που αρχίζει από τον μετρητή και καταλήγει στην άκρη του σπιτιού όπου συνδέεται με το εσωτερικό δίκτυο της οικοδομής.

Οι εσωτερικές σωληνώσεις του κρύου νερού κατασκευάζονται από σωλήνες χαλκού Φ15 επενδεδυμένες. Παροχές: Λουτρά, κουζίνα, παροχές σε κάθε βεράντα, πλυντήριο ρούχων, ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, θέση ηλιακού θερμοσίφωνου.

Οι εσωτερικές σωληνώσεις του ζεστού νερού κατασκευάζονται από σωλήνες χαλκού Φ15 επενδυμένες. Παροχές: Λουτρά, κουζίνα, πλυντήριο ρούχων, θερμοσίφωνο ηλιακό ή ηλεκτρικό.

Η αποχέτευση της οικίας κατασκευάζεται με πλαστικό σωλήνα 6ατμ. και πλαστικά σιφώνια βερέως τύπου. Οι εξωτερικές σωληνώσεις κατασκευάζονται από πλαστικό σωλήνα διαμέτρου 12 ε. βαρέως τύπου και καταλήγουν στο βόθρο.
Τα νερά της βροχής συλλέγονται με πλαστικούς σωλήνες και καταλήγουν στο έδαφος.

5. Ηλεκτρική εγκατάσταση
Οι παροχές ηλεκτρικού είναι υπόγειες, τοποθετημένες μέσα σε προστατευτικό σωλήνα και κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΔΕΗ.
Σε κάθε υπνοδωμάτιο υπάρχουν 3 πρίζες, πρίζα ΤV και τηλεφώνου καθώς και φως οροφής με διακόπτη αλέ-ρετούρ.
Στην κουζίνα υπάρχει πρίζα για ψυγείο, παροχή ηλεκτρικής κουζίνας και απορροφητήρα, πρίζα πλυντήριο πιάτων, δύο επιπλέον ενισχυμένες πρίζες και παροχή φωτός.
Στο καθιστικό τοποθετούνται τέσσερις πρίζες, πρίζα TV, πρίζα τηλεφώνου και φως οροφής.
Στα μπάνια τοποθετούνται φώτα στους καθρέφτες, παροχή για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα καθώς και μια σούκο πρίζα.
Η παροχή από την ΔΕΗ είναι τριφασική 220V και κάθε σπίτι έχει κεντρικό πίνακα με ρελέ ασφαλείας στο ισόγειο και ένα υποπίνακα στον όροφο. Οι διακόπτες και οι πρίζες είναι Legrand.
Για τους εξωτερικούς χώρους προβλέπεται η τοποθέτηση παροχής φωτός πάνω από κάθε πόρτα.

6. Κουφώματα
Τα εξωτερικά κουφώματα κατασκευάζονται από σουηδικό ξύλο γαλλικού τύπου και τα τζάμια έχουν πάχος τουλάχιστον 4μμ.
Τα κουφώματα βάφονται εξωτερικά σε χρώμα που επιλέγει ο αγοραστής, αφού πρώτα γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες για την προετοιμασία του ξύλου.
Τα εσωτερικά κουφώματα κατασκευάζονται από MDF αφού στην περίμετρο τοποθετηθεί σουηδικό ξύλο και βάφονται λευκά.

7. Μόνωση - Στεγανοποίηση
Όλες οι ταράτσες μονώνονται με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 5 εκ. και στεγανοποιούνται με ειδική μεμβράνη. Μπετόν με πλέγμα τοποθετείται στο δώμα με ειδική διαδικασία για την αποφυγή σκασιμάτων. Επιπλέον, ειδική μέριμνα γίνεται στα σημεία συλλογής των ομβρίων υδάτων της ταράτσας.
Στα δώματα τοποθετούνται σωλήνες ομβρίων υδάτων και δίδονται ρύσεις με τσιμεντοκονία.

8. Δάπεδα
Τα δάπεδα στρώνονται με πλακάκια ελαχίστου μεγέθους 30x30. Στις βεράντες των ορόφων τοποθετούνται πλακάκια αντίστοιχης διάστασης κατάλληλα για εξωτερικούς χώρους. Τα πλακάκια τοποθετούνται με κόλλα πάνω σε στρωμένη, στεγνή τσιμεντοκονία. Στις βεράντες του κτιρίου τοποθετούνται πλάκες Καρύστου ή ακανόνιστες πλάκες Άνδρου. Η τοποθέτηση των πλακών γίνεται με κονίαμα 1 μέρους τσιμέντου και 4 μερών καθαρής άμμου. Οι πλάκες καθαρίζονται καλά και αρμολογούνται με μαύρο τσιμέντο και άμμο θαλάσσης.

9. Πλακάκια μπάνιου - κουζίνας
Τα πλακάκια του μπάνιου τα επιλέγει ο αγοραστής βάσει δειγμάτων και είναι ελάχιστης διάστασης 20x20. Επιπλέον τοποθετούνται πλακάκια μεταξύ του πάγκου και των κρεμαστών ντουλαπιών της κουζίνας. Όλα τα πλακάκια τοποθετούνται με κόλλα πάνω σε σοβαντισμένη επιφάνεια.

10. Είδη υγιεινής, νεροχύτης κουζίνας και μπαταρίες
Η λεκάνη και ο νιπτήρας είναι από λευκή πορσελάνη IDEAL STANDARD. Το ντους κατασκευάζεται από τα πλακάκια του δαπέδου. Οι μπαταρίες είναι SLIMLINE IDEAL STANDARD και ο νεροχύτης κουζίνας FOSTER ή FRANKE.
Οι καθρέφτες των λουτρών είναι διάστασης 60x80 με 3χιλ πάχος.
Τοποθετούνται επίσης αξεσουάρ στα λουτρά, μεταλλικά ή από πορσελάνη: χαρτοθήκες, πετσετοθήκες, σπογγοθήκες και άγγιστρα.

11. Χρώματα
Όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα ελαιοχρωματίζονται. Τα κουφώματα περνιούνται με αστάρι, σπατουλάρονται και τρίβονται. Αφαιρούνται τυχόν ρόζοι και περνιούνται με βερνιλάκα. Στη συνέχεια ψιλοστοκάρονται και περνιούνται δύο επιστρώσεις βελατούρας. Ακολούθως περνιούνται δύο στρώσεις ρεπουλίνης.
Εξωτερικά το κτίριο ασταρώνεται και περνιούνται 2 στρώσεις λευκού ακρυλικού χρώματος. Εσωτερικά τα τοιχεία θα τριφτούν, θα ασταρωθούν και θα περαστούν 2 στρώσεις πλαστικού χρώματος.

12. Ντουλάπες
Οι ντουλάπες κατασκευάζονται εξωτερικά από Βακελίτη και εσωτερικά από μελαμίνη ή από μελαμίνη χρωματισμού της επιλογής του ιδιοκτήτη. Η συνολική τους διάσταση είναι 11τμ. Περιλαμβάνουν εσωτερική συρταροθήκη και μεταλλική σωλήνα για το κρέμασμα των ρούχων.

13. Ντουλάπια κουζίνας
Τα ντουλάπια της κουζίνας κατασκευάζονται από Βακελίτη σύμφωνα με το σχέδιο του αρχιτέκτονα, διάστασης 8 τρέχοντα μέτρα. Ο πάγκος είναι Duropal.

14. Σιδηρουργικά κουφωμάτων
Τα πόμολα, οι μεντεσέδες και τα χερούλια ντουλαπιών είναι απλά, ελληνικής κατασκευής.

15. Αποχέτευση
Οι αποχετεύσεις των οικιών καταλήγουν σε απορροφητικό βόθρο ο οποίος είναι κοινός ανά οικόπεδο.

16. Τζάκι

Το τζάκι είναι απλού τύπου, νησιώτικο, κομπλέ με πυρότουβλα, καμινάδα άνευ επένδυσης. Τοποθετείται ειδικό εξάρτημα στην καμινάδα για την καλή λειτουργία του τζακιού.
Μπετά
 
Τούβλα
 
Ηλεκτρική εγκατάσταση
 
Υδραυλικά
 
Σοβάδες
 
Πλακάκια
 
Πέτρινα δάπεδο
 
Κουφώματα
 
Ειδικές εφαρμογές
 
Εξωτερικοί χώροι
English

Ανδριώτικο Χωριό


Τα σπίτια
    Σχέδια & Μεγέθη
    Τεχνικά χαρακτηριστικά
    Φωτογραφίες
    
Γιατί να μας προτιμήσετε

Η Άνδρος

Συχνές ερωτήσεις

Επικοινωνία
 
 

Προσφορά Οικία 2ΒΈνα νεόδμητο σπίτι 105τμ με επιπλέον 10τμ αποθήκη, μαγευτική θέα προς το Γαύριο και το πέλαγος και εξωτερικούς χώρους 1 στρέμματος που αγγίζουν το κύμα...
 
Copyright Andros Homes